RACI, d.o.o.racionalizacija procesov zgorevanja d.o.o. EngENG | Podjetje  |  Partnerji  |  Kontakti
  Domov > Novice
 
 

Novice

02.11.2015:
NOVO Prenosni merilni sistem Gasmet DX4000

Prenosni sistem za meritve emisije Gasmet™ DX 4000 vključuje vse prednosti FTIR CEMS v prenosnem sistemu. Kombinacija vročega ekstraktivnega vzorčenja in visoko zmogljivega FTIR analizatorja pomeni, da je v zahtevnih pogojih mogoče kontinuirno meriti komponente, kot so HF, HCl, NH3, N2O, formaldehid in druge. Gasmet™ analizatorje razvija in izdeluje podjetje Gasmet Technologies, ki je vodilno podjetje na področju meritev emisije z FTIR tehnologijo.

Več:  Prenosni merilni sistem Gasmet DX4000


11.03.2015:
Finalisti nagrade Werner von Siemens

Podjetje RACI d.o.o. je v LEK Mengeš postavil emisijsko postajo za stalni obratovalni monitoring novega kotla, ki poleg zemeljskega plina za proizvodnjo pare termično izrablja tudi odpadna topila.

S tem prihranijo približno milijon kubičnih metrov plina letno, zmanjšali so tudi stroške za odvoz in odlaganje odpadnih topil.

S projektom je družba Lek, član skupine Sandoz, v sodelovanju z RACI finalist nagrade Werner von Siemens za učinkovitost.

 LEK in RACI Werner finalisti (PDF, 2MB)


14.01.2015:
URADNI ZASTOPNIK ZA IZDELKE PODJETJA GASMET

RACI d.o.o. je z letom 2014 postal uradni zastopnik za izdelke podjetja Gasmet za območje Slovenije in Hrvaške.

Gasmet razvija in proizvaja Gasmet linijo plinskih analizatorjev in sistemov monitoringa pri čemer zagotavlja inovativne rešitve za monitoring in zahtevnejše industrijske meritve plinov. Njihovi izdelki so cenovno konkurenčni, zanesljivi, uporabniku prijazni in zagotavljajo dosledno natančne rezultate pri nizkih obratovalnih stroških.

Več: www.gasmet.com/distributors/europe

 


25.09.2014:
20 let RACI d.o.o.

Podjetje RACI d.o.o. je danes vodilno slovensko podjetje na področju plinske analitike in deluje v slovenskem prostoru in širše. V dveh desetletjih je podjetje zabeležilo številne uspešne poslovne zgodbe. 20 let stremenja k odličnosti na vseh področjih je podjetju pustilo pečat odličnosti, uspešnosti in zaupanja. Danes se podjetje z 11 zaposlenimi lahko pohvali z Merilnim laboratorijem RACI, ki deluje kot preskusni laboratorij LP-076 akreditiran po SIST EN ISO/IEC 17025:2005 in Kontrolnim organom RACI, ki deluje kot kontrolni organ K-085 tipa C akreditiran po SIST EN ISO/IEC 17020:2004. Podeljen nam je bil Excellent SME certifikat Gospodarske zbornice Slovenije za poslovno uspešnost in zaupanja vredno podjetje, postali pa smo tudi del SIEMENS Solution Partner programa na področju procesne analitike.

Uporabnikom nudimo sodobne, preizkušene in robustne analizne sisteme za trajne in občasne meritve, ki zagotavljajo kompetentno in z zakonodajo skladno rešitev, nizke stroške lastništva, visoko zanesljivost in razpoložljivost ter kakovost, to je zanesljivost, primerljivost in sledljivost meritev, za kar si bomo prizadevali tudi v prihodnje.


27.09.2013:
MERITEV PRETOKA Z AccuFlo QAL podjetja SKI

Sistem AccuFlo QAL podjetja SKI je enostavna in ekonomična rešitev za meritev pretoka plinov. Več informacij najdete v priloženem prospektu.

Več: AccuFlo QAL EN.pdf


06.05.2013:
SIEMENS SOLUTION PARTNER

Na podlagi dolgoletnega sodelovanja, izkušenj in zagotavljanja kakovosti svojih storitev, je RACI d.o.o. postal SIEMENS SOLUTION PARTNER za področje procesne analitike. Več


25.01.2013:
NOVO!! Stacionarni detektor plinov v izvedbi »plug & play«

  • Enostavna montaža in priklop
  • Izbira med 22 senzorji plina (TOX, OX, EX)
  • Svetlobna in zvočna signalizacija
  • Digitalna izhoda in analogni izhod
  • Možnost razširitve s signalizacijo
  • ATEX izvedba
  • Modularna izvedba

 Več o stacionarnem detektorju v izvedbi plug&play (PDF, 1.2MB)
26.10.2012:
Prejel smo spletni certifikat »Odlično srednje, malo ali mikro podjetje«

 Podjetje RACI d.o.o. je prejelo spletni certifikat »Odlično srednje, malo ali mikro podjetje« oziroma »Excellent SME Slovenia«. Priznanje za odlično poslovanje Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem.

Poglavitni nameni izdaje certifikata so povečevanje transparentnosti trga, promocija dobrih srednjih, malih in mikro podjetij, promocija varnega poslovanja in promocija dobrih poslovnih običajev, kar so tudi smernice EU za spodbujanje malih in srednjih podjetij k večji poslovni odličnosti. Imetnik certifikata pridobi danes zelo potrebno kredibilnost pri poslovanju.

Glavni cilji izdaje certifikata je povečanje varnosti poslovanja in zaupanja ter lažje in hitrejše poslovno odločanje z manj tveganja na strani kupcev in poslovnih partnerjev.

Osnova za izdajo certifikata je bonitetna ocena in redni monitoring bonitetne hiše Coface Slovenija ter spletna tehnologija SafeSigned®, ki preprečuje kopiranje tega znaka kakovosti s spletne strani na kateri je postavljen. 


11.09.2012:
Zagon CEMS sistema v termoelektrarni KEK, KOSOVA B TPP

V termoelektrarni KOSOVA B (Kosovo), smo uspešno vgradili nov sistem trajnega monitoringa emisije (CEMS). Sistem je sestavljen iz avtomatskega merilnega sistema (AMS) in sistema avtomatskega vrednotenja (DAHS). AMS meri koncentracije CO, NO, SO2, CO2, O2, celotnega prahu v suhih dimnih plinih, O2 in vlago v vlažnih dimnih plinih ter tlak, temperaturo, hitrost in volumski pretok dimnih plinov.


15.06.2012:
Mednarodni seminar o meritvah emisije snovi v zrak

V začetku julija organiziramo mednarodni seminar o meritvah emisije snovi v zrak.

 Vabilo na RACI seminar s prijavnico (PDF, 316Kb)


 
Kontaktni podatki
RACI d.o.o.
Tehnološki park 24
1000 Ljubljana
Slovenija, EU

T: +386 1 620 33 80
F: +386 1 620 33 90
E:
 
Podjetju RACI d.o.o. je bil dodeljen Certifikat Excellent SME Slovenia - za poslovno uspešnost in zaupanja vredno podjetje.

 
 

© 2006-2016 RACI, d.o.o. Vse pravice pridržane. Stran poganja EASYWEB