Novice

Novice

16.01.2023

AMS za trajno meritev koncentracije kisika in gorljivih snovi v DS Smith, Belišće, Hrvaška

Na parnem kotlu K3 v podjetju DS Smith, Belišće, Hrvaška smo namestili avtomatski merilni sistem za trajno meritev koncentracije kisika in gorljivih snovi ENOTEC COMTEC 6000.

belisce

belisce 2


16.01.2023

GASMET Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo in Severna Makedonija

Razširili smo naše sodelovanje s podjetjem GASMET še na Srbijo, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Kosovo in Severno Makedonijo. Med njihove najbolj prodajne produkte sodijo:

- prenosna analizatorja FTIR GT5000 Terra in FTIR DX4000,

- sistem za trajne meritve emisije CEMS II e (s FTIR tehnologijo),

- sistem za trajno meritev živega srebra CMM,

- sistem za dolgotrajno vzorčevanje dioksinov in furanov GT90 Dioxin+.


16.01.2023

P-AMS FTIR v podjetju KNAUF INSULATION in na Fakulteti za strojništvo Ljubljana

Podjetju Knauf Insulation d.o.o. Škofja Loka in Fakulteti za strojništvo Ljubljana smo dobavili mobilna avtomatska merilna sistema z DX-4000 FTIR analizatorjem podjetja GASMET.

FTIR

 


16.01.2023

ISTRABENZ PLINI imajo dva nova avtomatska merilna sistema za trajne meritve koncentracije CO2

Za podjetje ISTRABENZ PLINI d.o.o. smo za potrebe njihovega laboratorija v Kopru in Celju dobavili dva avtomatska merilna sistema  za trajne meritve koncentracije ogljikovega dioksida v proizvodnji plinov: 

  • 1. kanal omogoča trajno meritev koncentracije CO2 (0-10/100 vol. %) in
  • 2. kanal omogoča trajno meritev koncentracije CO2 (95-100 vol. %).

Istrabenz

 


16.01.2023

V TE Plevlja smo dobavili nov sistem za trajno meritev prahu

V Termoelektrarni Pljevlja smo instalirali sistem za trajno meritev prahu, to je sistem PCME QAL 260 podjetja ENVEA.

TE Plevlja


16.01.2023

V TEŠ smo dobavili sistem za ekstraktivno trajno meritev prahu

Podjetju Termoelektrarna Šoštanj d.o.o. smo dobavili sistem za ekstraktivno trajno meritev prahu PCME QAL 182 WS podjetja ENVEA.

TEŠ


16.01.2023

Nov sistem CEMS v TOŠu

Energetiki Ljubljana d.o.o., enoti TOŠ, smo dobavili sistem CEMS; v okviru katerega je bil dobavljen avtomatski merilni sistem za trajne meritve koncentracije CO, NOX in Ona novi plinski turbini in izvedena nadgradnja sistema DAHS EMIDATE.

TOŠ


16.01.2023

Požarni laboratorij ZAG

V ZAG smo dobavili merilno opremo za potrebe Požarnega laboratorija. Dobavili smo dva mobilna sistema za meritev, in sicer:

- P-AMS 1 za meritev koncentracije CO2, CO in O2 v odpadnih plinih, meritev pretoka odpadnih plinov in meritev optične gostote odpadnih plinov

-P-AMS 2 za meritev strupenih plinov in hlapov v odpadnih plinih z uporabo FTIR spektroskopije.

zag 3

zag 4

 


24.11.2022

LDI ROW

V ponudbo smo dodali brezkontaktni senzor za zaznavanje prisotnosti olj na vodni površini ROW (Remote Optical Watcher) podjetja LDI. Senzor ROW zaznava težke, srednje in lahke frakcije olj, kot so motorna goriva (bencin, dizel, kerozin), kurilna olja, motorna olja, maziva, hidravlična olja, mineralna olja, rastlinska olja in druga.

Zelo natančen in enostaven za vzdrževanje, senzor ROW zazna in vas opozori na nič hudega sluteče razlitje olj. Zagotavlja 24/7 spremljanje industrijske in okoljske vode, ne glede na to, ali gre za izpuste ali vstopne točke.

LDI ROW 3


01.09.2022

10. obletnica certifikata Excellent SME

Ponosni smo, da smo ob obeležitvi 10. obletnice certifikata Excellent SME Slovenia, ki ga izdaja Gospodarska zbornica Slovenije prejeli plaketo, da smo imetniki certifikata Excellent SME že deset let in dosegamo že 10 let najvišje bonitetne ocene v vsem tem obdobju.

10 let excellent certifikat

excellent certifikat


03.03.2022

V Termoelektrarni PLOMIN avtomatski merilni sistem za meritev koncentracij NH3 in H2O

V Hrvaško Termoelektrarno PLOMIN smo namestili merilni sistem za meritev koncentracij NH3 in H2O z LDS6 podjetja SIEMENS na odvodniku bloka 2.

te plomin 1

te plomin 2

 


03.03.2022

Avtomatski merilni sistem za trajno kvalitativno meritev prahu v KNAUF INSULATION Škofja Loka

Namestili smo več merilnih sistemov za trajno kvalitativno meritev prahu z DUST ALARM 40 podjetja ENVEA (PCME) na odvodnikih vrečastih filtrov KNAUF INSULATION ŠKOFJA LOKA.

knauf insulation 2

knauf insulation 1

 


03.03.2022

Avtomatski merilni sistem za meritev koncentracije TOC v LEK Lendava

V LEK Lendava smo na dimniku naprave za sežig odpadkov namestili merilni sistem za meritev koncentracije TOC (TVOC) s Thermo-FID FE podjetja SK Elektronik.

lek lendava


03.03.2022

Ekstraktivni avtomatski merilni sistem za trajno meritev koncentracije prahu v odpadnih plinih

V podjetje ELIXIR PRAHOVO, Prahovo, Srbija smo dobavili avtomatski ekstraktivni merilni sistem za ektraktivno trajno meritev koncentracije prahu odpadnih plinih QAL 182 WS podjetja ENVEA (PCME).

elixir prahovo 2

elixir prahovo 1


03.03.2022

AMS za trajno meritev koncentracije ogljikovega dioksida z analizatorjem SIPROCESS GA700 v ISTRABENZ PLINIH

 V podjetju ISTRABENZ PLINI smo na lokacijah Celje in Koper namestili avtomatski merilni sistem za trajno meritev koncentracije ogljikovega dioksida z analizatorjem SIPROCESS GA700 podjetja SIEMENS v proizvodnji plinov in s tem omogočili zagotavljanje kakovosti in kontrolo kakovosti plinov (QA/QC).

israbenz AMS za trajno meritev koncentracije ogljikovega dioksida

israbenz AMS za trajno meritev koncentracije ogljikovega dioksida 2


03.03.2022

Eksplozijsko varna trajna meritev pretoka odpadnega plina v odvodniku v SIJ ACRONI

V podjetju SIJ ACRONI Jesenice smo vgradili avtomatski merilni sistem za trajno meritev pretoka XGM868i podjetja GE Sensing v protieksplozijski zaščiti.

SIJ ACRONI trajna meritev pretoka


03.03.2022

Nov FTIR AMS podjetja GASMET Technologies v LEK LENDAVA

Konec leta 2021 je bil v podjetju LEK Lendava vgrajen in uspešno zagnan FTIR AMS podjetja GASMET Technologies na dimniku naprave za sežig odpadkov.

FTIR Lek Lendava


13.05.2021

FTIR GT5000 Terra

Na Hrvaško smo NASTAVNEMU ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVSTVO PRIMORSKOGORANSKE REGIJE dobavili novi tip prenosnega analizatorja FTIR GT5000 Terra, Finskega proizvajalca GASMET Technologies.

Podjetje GASMET Technologies je vodilni proizvajalec prenosnih FTIR analizatorjev. Velika prednost teh analizatorjev je možnost meritve do 50 plinov hkrati. Različice prenosnih FTIR analizatorjev so uporabne tako za meritve emisije kot za meritve toplogrednih plinov, plinov v delovnem okolju, v požarih in podobno.

GT5000 Terra je uporabno in robustno orodje za meritve plinov v okolju. Nov vsestranski in še lažji analizator v seriji prenosnih izdelkov predstavlja novo generacijo analizatorjev plinov, ki združujejo visoko tehnologijo, enostavno uporabo in prenosnost.

Objavili so tudi članek v Novem Listu.

Obcasne2-novo1


05.02.2021

AMS za trajno meritev koncentracije kisika in gorljivih snovi v VIPAP

Na parnem kotlu K6 v podjetju VIPAP VIDEM KRŠKO smo namestili avtomatski merilni sistem za trajno meritev koncentracije kisika in gorljivih snovi ENOTEC COMTEC 6000.

vipap comtec


05.02.2021

AMS za trajno meritev koncentracije CO, NOX in O2 na plinski turbini PB7 v TEB

Projekt v Termoelektrarni Brestanica je prva ponovitev projekta iz leta 2017, kar potrjuje uspešnost razvitega koncept AMS za meritev NOX na plinskih turbinah!

TEB


05.02.2021

Namestili smo sistem za trajno meritev emisije živega srebra v HOLCIM Koromačno

V cementarno v Koromačnem na Hrvaškem smo namestili naš prvi sistem za trajno meritev emisije živega srebra CMM podjetja GASMET Technologies, ki deluje popolnoma avtomatsko.  

Holcim CMM

Objavili so tudi članek v Envirotech online.


05.02.2021

Sistem CEMTEC nameščen v Fabriki Cementa Lukavac

V podjetju Fabrika cementa Lukavac, BIH, smo skupaj s podjetjem ENOTEC v letu 2020 namestili prvi sistem CEMTEC na Balkanu! Gre za ogrevano odjemno sondo za trajni odjem vzorca plina iz rotacijske peči v cementarni.

Lukavac CEMTEC


05.02.2021

Vgrajen nov AMS v ZAVODU ZA GRADBENIŠTVO

Za potrebne Zavoda za gradbeništvo Slovenije oziroma njihovega Požarnega laboratorija smo izdelali avtomatski merilni sistem (AMS) za namene testiranja produktov zgorevanja iz peči za protipožarno testiranje. AMS omogoča hkratno meritev O2 iz treh merilnih mest!

ZAG AMS


20.12.2019

Testirali smo novi Gasmet GT5000 Terra na terenu

Z novim analizatorjem Gasmet GT5000 Terra smo izmerili sestavo plina v zabojnikih. Rezultati so bili v več primerih zaskrbljujoči. Zaznali smo različne škodljive pline, pri katerih so bile koncentracije višje od priporočenih vrednosti TLV (Threshold Limit Value).
Veliko škodljivih plinov je nevidnih in brez vonja. Po podatkih Evropske agencije za varstvo in zdravje pri delu (EU-OSHA), vsako leto samo v EU 120000 oseb zboli za rakom zaradi izpostavljenosti karcinogenom pri delu, ki povzroči 80000 smrti na leto.


29.11.2019

Novi FTIR AMS vgrajen na domačih tleh

V letu 2019 je bil v podjetju ENERGETIKA LJUBLJANA, d.o.o. – enota TE-TOL, vgrajen in uspešno zagnan FTIR AMS skupaj z meritvijo prahu in pretokom odpadnih dimnih plinov.


29.11.2019

Vgrajen nov Avtomatski Merilni Sistem (AMS) v KNAUF-ovem obratu v Franciji

V podjetju KNAUF INSULATION, Illange, Francija, smo v letu 2019 vgradili 2 ločena AMS sistema, ki zajemata poleg meritev SO2, O2, pretoka in prahu, tudi lasersko meritev koncentracije NH3 in H2O.


29.11.2019

Nadgradnja merilnika rosišča vode in ogljikovodikov v zemeljskem plinu

Za podjetje Plinovodi d.o.o., smo na lokaciji MMRP Ceršak in MMRP Rogatec dobavili in vgradili Avtomatski Merilni Sistem za meritev rosišča vode in ogljikovodikov. V letu 2019 smo AMS v MMRP Ceršak nadgradili z merilnikom kisika v zemeljskem plinu.


04.11.2019

Novi prenosni analizator plinov Gasmet GT5000 Terra


10.06.2019

25 LET PODJETJA RACI

Podjetje RACI d.o.o. v letošnjem letu praznuje 25-obletnico obstoja. Veseli smo, da smo danes vodilni lokalni sistemski integrator in dobavitelj sistemov za kontinuirane meritve plinov. Ob tem naš merilni laboratorij in kontrolni organ s svojo strokovnostjo zagotavljata verodostojne rezultate občasnih in trajnih meritev emisije in v procesih.


10.06.2019

Pridobljeni pooblastili za HRVAŠKO

RACI d.o.o. z veseljem sporoča. da smo pridobili pooblastili Ministrstva za zaščito okolja in energetiko Hrvaške za izvajanje občasnih meritev emisije snovi v zrak iz nepremičnih virov onesnaževanja (praæenje emisija ončišæujuæih tvari u zrak iz nepokretnih izvora) in kontrolo avtomatskih merilnih sistemov za emisijo (provjera ispravnosti mjernog sustava za kontinuirano mjerenje emisija onečišæujiæih tvari u zrak iz nepokretnih izvora).


10.06.2019

Prvi FTIR AMS vgrajen z domačim znanjem

V letu 2018 je bil v podjetju VIPAP VIDEM KRŠKO d.d. vgrajen prvi FTIR AMS z domačim znanjem. Sistem v pol leta od vgradnje deluje neprekinjeno in brez napak.


18.08.2017

NOV PRODUKT: ENOTEC ENSITU® 7000 O2 analizni sistem za male in srednje kurilne naprave


Zadnje novice

Več novic

Spletna stran za boljše delovanje uporablja t.i. piškotke (več o tem). Ali se strinjate z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik?    

Strinjam se