Novice

Novice

13.05.2021

FTIR GT5000 Terra

Na Hrvaško smo NASTAVNEMU ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVSTVO PRIMORSKOGORANSKE REGIJE dobavili novi tip prenosnega analizatorja FTIR GT5000 Terra, Finskega proizvajalca GASMET Technologies.

Podjetje GASMET Technologies je vodilni proizvajalec prenosnih FTIR analizatorjev. Velika prednost teh analizatorjev je možnost meritve do 50 plinov hkrati. Različice prenosnih FTIR analizatorjev so uporabne tako za meritve emisije kot za meritve toplogrednih plinov, plinov v delovnem okolju, v požarih in podobno.

GT5000 Terra je uporabno in robustno orodje za meritve plinov v okolju. Nov vsestranski in še lažji analizator v seriji prenosnih izdelkov predstavlja novo generacijo analizatorjev plinov, ki združujejo visoko tehnologijo, enostavno uporabo in prenosnost.

Objavili so tudi članek v Novem Listu:

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/novi-instrument-u-nzzjz-u-pgz-a-prijenosni-analizator-zraka-otkriva-433-kemijska-spoja/?meta_refresh=true

Obcasne2-novo1


05.02.2021

AMS za trajno meritev koncentracije kisika in gorljivih snovi v VIPAP

Na parnem kotlu K6 v podjetju VIPAP VIDEM KRŠKO smo namestili avtomatski merilni sistem za trajno meritev koncentracije kisika in gorljivih snovi ENOTEC COMTEC 6000.

vipap comtec


05.02.2021

AMS za trajno meritev koncentracije CO, NOX in O2 na plinski turbini PB7 v TEB

Projekt v Termoelektrarni Brestanica je prva ponovitev projekta iz leta 2017, kar potrjuje uspešnost razvitega koncept AMS za meritev NOX na plinskih turbinah!

TEB


05.02.2021

Namestili smo sistem za trajno meritev emisije živega srebra v HOLCIM Koromačno

V cementarno v Koromačnem na Hrvaškem smo namestili naš prvi sistem za trajno meritev emisije živega srebra CMM podjetja GASMET Technologies, ki deluje popolnoma avtomatsko.

Holcim CMM


05.02.2021

Sistem CEMTEC nameščen v Fabriki Cementa Lukavac

V podjetju Fabrika cementa Lukavac, BIH, smo skupaj s podjetjem ENOTEC v letu 2020 namestili prvi sistem CEMTEC na Balkanu! Gre za ogrevano odjemno sondo za trajni odjem vzorca plina iz rotacijske peči v cementarni.

Lukavac CEMTEC


05.02.2021

Vgrajen nov AMS v ZAVODU ZA GRADBENIŠTVO

Za potrebne Zavoda za gradbeništvo Slovenije oziroma njihovega Požarnega laboratorija smo izdelali avtomatski merilni sistem (AMS) za namene testiranja produktov zgorevanja iz peči za protipožarno testiranje. AMS omogoča hkratno meritev O2 iz treh merilnih mest!

ZAG AMS


20.12.2019

Testirali smo novi Gasmet GT5000 Terra na terenu

Z novim analizatorjem Gasmet GT5000 Terra smo izmerili sestavo plina v zabojnikih. Rezultati so bili v več primerih zaskrbljujoči. Zaznali smo različne škodljive pline, pri katerih so bile koncentracije višje od priporočenih vrednosti TLV (Threshold Limit Value).
Veliko škodljivih plinov je nevidnih in brez vonja. Po podatkih Evropske agencije za varstvo in zdravje pri delu (EU-OSHA), vsako leto samo v EU 120000 oseb zboli za rakom zaradi izpostavljenosti karcinogenom pri delu, ki povzroči 80000 smrti na leto.


29.11.2019

Novi FTIR AMS vgrajen na domačih tleh

V letu 2019 je bil v podjetju ENERGETIKA LJUBLJANA, d.o.o. – enota TE-TOL, vgrajen in uspešno zagnan FTIR AMS skupaj z meritvijo prahu in pretokom odpadnih dimnih plinov.


29.11.2019

Vgrajen nov Avtomatski Merilni Sistem (AMS) v KNAUF-ovem obratu v Franciji

V podjetju KNAUF INSULATION, Illange, Francija, smo v letu 2019 vgradili 2 ločena AMS sistema, ki zajemata poleg meritev SO2, O2, pretoka in prahu, tudi lasersko meritev koncentracije NH3 in H2O.


29.11.2019

Nadgradnja merilnika rosišča vode in ogljikovodikov v zemeljskem plinu

Za podjetje Plinovodi d.o.o., smo na lokaciji MMRP Ceršak in MMRP Rogatec dobavili in vgradili Avtomatski Merilni Sistem za meritev rosišča vode in ogljikovodikov. V letu 2019 smo AMS v MMRP Ceršak nadgradili z merilnikom kisika v zemeljskem plinu.


04.11.2019

Novi prenosni analizator plinov Gasmet GT5000 Terra


10.06.2019

25 LET PODJETJA RACI

Podjetje RACI d.o.o. v letošnjem letu praznuje 25-obletnico obstoja. Veseli smo, da smo danes vodilni lokalni sistemski integrator in dobavitelj sistemov za kontinuirane meritve plinov. Ob tem naš merilni laboratorij in kontrolni organ s svojo strokovnostjo zagotavljata verodostojne rezultate občasnih in trajnih meritev emisije in v procesih.


10.06.2019

Pridobljeni pooblastili za HRVAŠKO

RACI d.o.o. z veseljem sporoča. da smo pridobili pooblastili Ministrstva za zaščito okolja in energetiko Hrvaške za izvajanje občasnih meritev emisije snovi v zrak iz nepremičnih virov onesnaževanja (praæenje emisija ončišæujuæih tvari u zrak iz nepokretnih izvora) in kontrolo avtomatskih merilnih sistemov za emisijo (provjera ispravnosti mjernog sustava za kontinuirano mjerenje emisija onečišæujiæih tvari u zrak iz nepokretnih izvora).


10.06.2019

Prvi FTIR AMS vgrajen z domačim znanjem

V letu 2018 je bil v podjetju VIPAP VIDEM KRŠKO d.d. vgrajen prvi FTIR AMS z domačim znanjem. Sistem v pol leta od vgradnje deluje neprekinjeno in brez napak.


18.08.2017

NOV PRODUKT: ENOTEC ENSITU® 7000 O2 analizni sistem za male in srednje kurilne naprave


Zadnje novice

Več novic

Spletna stran za boljše delovanje uporablja t.i. piškotke (več o tem). Ali se strinjate z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik?    

Strinjam se